Beeld ter illustratie.
REUTERS Beeld ter illustratie.

15-jarige rijdt na politieachtervolging met gestolen BMW in op auto's op E42: meerdere gewonden

Een vijftienjarige Fransman die met een gestolen BMW reed en achtervolgd werd door de politie, is deze namiddag op de E42 Bergen-Doornik in Bury-Roucourt (Péruwelz) ingereden op auto's die op de pechstrook stilstonden na een ongeval. Er waren verschillende gewonden. De jonge bestuurder van de BMW is opgepakt.

Het eerste ongeval gebeurde rond 12.45 uur. Een burgerauto van de politie van Doornik stak een vrachtwagen voorbij toen hij langs achter aangereden werd door een eerste voertuig. De politieauto raakte twee keer de middenberm en kwam er tot stilstand. De vrachtwagen, die ook geraakt werd, kwam tot stilstand op het rechterbaanvak. De bestuurder van de auto die was ingereden op de politieauto, en die waarschijnlijk onwel was geworden of in slaap was gesukkeld, stopte op de pechstrook. Een andere autobestuurder schoot te hulp.

Op dat moment kwam de BMW aan die achtervolgd werd door de politie. De auto reed in op het voertuig op de pechstrook. De inzittende daarvan raakte daarbij gewond en moest door de hulpdiensten bevrijd worden. De autobestuurder die te hulp was gekomen, raakte lichtgewond. En een politieagent liep een wervelletsel op.

De jonge Fransman werd opgepakt. Hij had de auto gestolen in een garage waar hij stage liep. Via het gps-systeem van de auto kon hij gelokaliseerd worden, waarna de politie de achtervolging inzette. Nadat hij eerst ook verschillende auto's had aangereden in Péruwelz, reed hij door een politieblokkade. Nadien reed hij dus op de E42, waar hij inreed op de auto op de pechstrook. 

De 15-jarige zal voorgeleid worden voor een jeugdrechter. Waarschijnlijk plaatst die hem in een gesloten jeugdcentrum, alvorens hij naar Frankrijk wordt overgebracht.

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Delafontaine

    En de 'rechter' kan niks doen want het is een minderjarige. Er zal wel stevig met de vinger gewezen worden meer niet.

  • Luc Van den Bulcke

    Het wordt hier gekker met de dag, keiharde aanpak is het enige wat er nodig is!

Lees meer