REUTERS

20,5 procent korting door groepsaankoop groene stroom

De bijna 91.000 Antwerpse gezinnen die zich vrijblijvend inschreven voor de derde editie van de jaarlijkse groepsaankoop van groene stroom die de provincie organiseert, kunnen rekenen op een korting van 20,5 procent op de huidige marktprijs van groene elektriciteit en gas. Het winnende bod op de veiling van vandaag kwam net als vorig jaar van Essent.

Essent haalde het ook in de veiling voor enkel elektriciteit, maar moest daarvoor 'slechts' een korting van 12,4 procent aanbieden. Wie al jaren dezelfde energieleverancier heeft, kan volgens de provincie echter tot 28,3 procent besparen.

"Het succes van deze groepsaankoop bewijst het opnieuw: klanten zijn tot heel wat in staat als ze zich verenigen", aldus gedeputeerde Inga Verhaert (sp.a). "En met hoe meer ze zijn, hoe sterker ze staan." Volgens Verhaert is het cruciaal dat de provincie de geïnteresseerden bijstaat met een goede omkadering en de juiste informatie. "We hebben zo de markt de afgelopen jaren mee in gang gezet."

Record
In totaal schreven 90.888 gezinnen zich in. Dat is meer dan de voorbije twee edities samen en dus een absoluut record. Inschrijven kon zowel online als op infoavonden in het provinciehuis en de verschillende gemeentehuizen.

De ingeschreven gezinnen krijgen vanaf 8 oktober van de provincie een individuele berekening toegestuurd. Zo komen ze te weten hoeveel ze effectief kunnen besparen. Vervolgens kunnen ze tot 12 november elk afzonderlijk beslissen of ze al dan niet overstappen naar Essent.

Lees meer