BELGA

30.604 bestuurders geflitst tijdens flitsmarathon

Tijdens de flitsmarathon van gisteren controleerde de politie in totaal zo’n 1,2 miljoen voertuigen. Daarvan reden er 30.604 te snel, dat is 2,55 procent. Er werden ook 181 rijbewijzen ingetrokken.

Aan de twaalfde editie van de flitsmarathon namen 133 politiezones en de Federale Wegpolitie deel. De actie begon dinsdag om 6 uur en duurde 24 uur. De politie hoopt met de vooraf aangekondigde acties een mentaliteitswijziging teweeg te brengen bij hardleerse bestuurders.

Het percentage betrapte bestuurders lag iets lager dan de 2,71 procent van de vorige editie van de flitsmarathon, maar toen werden maar 65 rijbewijzen ingetrokken.

Nog te veel bestuurders negeren de snelheidslimieten, klinkt het. “Elke bestuurder die een snelheidsovertreding begaat, moet zich bewust zijn van de gevaren voor zijn of haar eigen veiligheid, maar ook voor die van de andere weggebruikers.”

84 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronny Martin

    zoals bij de andere vooraf aangekondigde controle... verplicht naar rechtbank en rijbewijs kwijt.

  • RONNY DEKIMPE

    Tja ik reed 56 en met gecorrigeerde snelheid 52. Dus 53 euro boete. Ik zal de volgende maal meer naar mijn kilometerteller kijken die mij dan wel de nodige afleiding zal geven op de verkeersveiligheid. Maar ik geef toe, ik heb te vlug gereden, vooraleer ik hier bakken kritiek krijg op mijn roekeloos rijdgedrag van 56 km per uur.

Lees meer