(archieffoto)
Photo News (archieffoto)

460 hardrijders en 23 benevelde bestuurders betrapt tijdens Ronde

Van de 4.884 voertuigen die de politie tijdens de afgelopen Ronde van Vlaanderen controleerde, reed 9,42 procent te snel. Dat cijfer daalt de afgelopen jaren. Het aantal bestuurders dat te veel dronken had, blijft ongeveer gelijk, meldt Oost-Vlaams gouverneur Jan Briers.

De snelheids-, alcohol-, en drugscontroles vonden eergisteren na de middag plaats in zeven Oost-Vlaamse politiezones. Op zes plaatsen passeerden 4.884 voertuigen langs een flitser, waarvan 460 te snel reden. Omgerekend liepen 9,42 procent van de gecontroleerde bestuurders dus tegen de lamp, in 2016 was dat 13,27 procent en in 2015 nog 16,24 procent.

Er werden ook 225 ademtesten afgenomen, waarbij 23 bestuurders (9,2 procent) te veel bleken te hebben gedronken. Een chauffeur werd bestuurlijk aangehouden en vier rijbewijzen werden ingetrokken. Geen enkele gecontroleerde bestuurder bleek onder invloed van drugs. Er is amper verschil met vorig jaar, toen 8 procent van de gecontroleerde bestuurders onder invloed reed.

Met de controles willen het parket van Oost-Vlaanderen, de politiezones en gouverneur Briers bijdragen tot een verhoogde verkeersveiligheid op de wielerfeestdag.

Lees meer