4
Photonews

50 actievoerders bestuurlijk aangehouden in centrum Antwerpen bij manifestatie gele hesjes

Vijftig actievoerders zijn deze namiddag bestuurlijk aangehouden in het centrum van Antwerpen tijdens een manifestatie van de zogenaamde gele hesjes. Ze hadden zich niet aan de afspraak gehouden om geen kruispunten te bezetten met filterblokkades, meldt de lokale politie.

Enkele tientallen gele hesjes verzamelden deze middag aan het justitiepaleis op de Bolivarplaats in Antwerpen. Ze hadden toelating voor een statische manifestatie op het plein voor het Vlinderpaleis. Maar het ging al snel richting Leien.

Aanvankelijk verliep dat nog vreedzaam, maar onderweg werden er toch filterblokkades opgezet op de drukke kruispunten van de Amerikalei en de Britselei. De politie riep versterking op en zette de gele hesjes vast ter hoogte van de Nationale Bank. 

Uiteindelijk zijn volgens de lokale politie 50 personen bestuurlijk aangehouden. Zij hebben zich daarbij niet verzet en zullen in de loop van de avond weer worden vrijgelaten. Er zijn ook geen feiten van vandalisme gemeld.

Toen de actie zich van de Bolivarplaats begon te verplaatsen via de Leien richting binnenstad, werd daarbij ook het verkeer gehinderd, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “We hebben daarom extra mensen opgetrommeld, ook motards om de doorgang voor het verkeer zoveel mogelijk te garanderen. Aan de Nationale Bank hebben we de overgebleven manifestanten kunnen omsluiten en zijn een dertigtal personen op een bus gezet richting het politiekantoor aan de Noorderlaan.”

Voordien waren enkele aanstokers al preventief opgepakt, net als een groepje manifestanten dat zich gemaskerd richting de actie begaf.

4
Photonews
4
Photonews
4
Photonews

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Peeters Freddy

    Laat de opgepakte gele hesjes opdraaien voor het inzetten van de politiediensten, stuur ze een gepeperde rekening en niet betalen is 2 jaar in den bak.

  • Heimo Davidts

    Op kloppen,oppakken en laten betalen voor de schade die al geleden is. Zullen rap anderen aanwijzen.

Lees meer