4
Photonews

50 actievoerders bestuurlijk aangehouden in centrum Antwerpen bij manifestatie gele hesjes

Vijftig actievoerders zijn deze namiddag bestuurlijk aangehouden in het centrum van Antwerpen tijdens een manifestatie van de zogenaamde gele hesjes. Ze hadden zich niet aan de afspraak gehouden om geen kruispunten te bezetten met filterblokkades, meldt de lokale politie.

Enkele tientallen gele hesjes verzamelden deze middag aan het justitiepaleis op de Bolivarplaats in Antwerpen. Ze hadden toelating voor een statische manifestatie op het plein voor het Vlinderpaleis. Maar het ging al snel richting Leien.

Aanvankelijk verliep dat nog vreedzaam, maar onderweg werden er toch filterblokkades opgezet op de drukke kruispunten van de Amerikalei en de Britselei. De politie riep versterking op en zette de gele hesjes vast ter hoogte van de Nationale Bank. 

Uiteindelijk zijn volgens de lokale politie 50 personen bestuurlijk aangehouden. Zij hebben zich daarbij niet verzet en zullen in de loop van de avond weer worden vrijgelaten. Er zijn ook geen feiten van vandalisme gemeld.

Toen de actie zich van de Bolivarplaats begon te verplaatsen via de Leien richting binnenstad, werd daarbij ook het verkeer gehinderd, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “We hebben daarom extra mensen opgetrommeld, ook motards om de doorgang voor het verkeer zoveel mogelijk te garanderen. Aan de Nationale Bank hebben we de overgebleven manifestanten kunnen omsluiten en zijn een dertigtal personen op een bus gezet richting het politiekantoor aan de Noorderlaan.”

Voordien waren enkele aanstokers al preventief opgepakt, net als een groepje manifestanten dat zich gemaskerd richting de actie begaf.

4
Photonews
4
Photonews
4
Photonews

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer