Photo News

650 extra weekendplaatsen om gezamenlijk te blokken in Gent

Gentse studenten die elders beter blokken dan thuis of op kot, krijgen er in de weekends en op feestdagen 650 plaatsen bij in de Arteveldestad. Het aantal plaatsen om collectief te blokken loopt in Gent ondertussen op tot ruim 3.800, zo werd vernomen bij de Universiteit Gent en de Studentenambtenaar.

In het studentenrestaurant Kantienberg, aan het Stalhof, kunnen vanaf 24 mei in de weekends en feestdagen van 8.30 tot 22 uur 600 studenten terecht. In de Persellezaal van het Studentenhuis van de Arteveldehogeschool, aan de Kortrijksepoortstraat, kunnen vanaf 26 mei 50 studenten ook in de weekends terecht tussen 9 en 17 uur.

"Net als in het studentenrestaurant Kantienberg, nemen in het Studentenhuis studenten het beheer op zich", legt Anneke Vanden Bulcke (Studentenambtenaar) uit. "Op weekdagen is er weliswaar veel plaats in de bibliotheken van de hogere onderwijsinstellingen, maar die worden opengehouden door personeelsleden die niet verondersteld worden op weekenddagen te werken."

Die extra capaciteit komt 's weekends bovenop de Therminal (300), Boekentoren (300), de Monikkenzolder van de Sint-Pietersabdiij (60). Op zaterdag is er ook capaciteit in het Kenniscentrum Gezondheidszorg Gent (182), de Achilles Musschezaal van de Openbare Bibliotheek Zuid (100) en op zaterdagvoormiddag in Bytes & Books @ gebouw D (444) van de HoGent campus Schoonmeersen.

Alles samen houdt de UGent zeven locaties en een rits vakgroepbibliotheken open voor collectief blokken, naast de HoGent (6), de Arteveldehogeschool (2), HUB-KAHO Campus Gent (1) en de Stad Gent (2). Dankzij de gezamelijke inspanningen van die instellingen en de Stad Gent, zijn er ondertussen ruim 3.800 studieplekken beschikbaar.

Meer informatie op ugent.be/student/nl/

Lees meer