thinkstock

77-jarige oma dealde speed: "Ik kwam gewoon niet toe met mijn pensioen"

"Ik kwam gewoon niet toe met mijn pensioen, meneer de rechter." Martha V. uit Gent zegt dat ze ondanks haar 77 jaar geen andere uitweg zag dan drugs dealen vanuit haar appartement. De speurders vonden een bergje poeder en 5.000 euro in haar kluis.

"Ik voel me niet schuldig tegenover die druggebruikers", zegt Martha V. vanuit haar keuken in haar sociale flat in Wondelgem. De bejaarde huisvrouw is pas terug van de rechtbank in Gent, waar ze terechtstaat voor het bezit en verkoop van speed. "Want maak u geen illusies", zegt ze fel. "Als die mensen hun spul niet bij mij kochten, kochten ze het gewoon elders. En voor alle duidelijkheid: die kopers waren ook geen kleine kinderen."

Het enige waar Martha spijt van heeft, is dat ze haar drugsgeld thuis oppotte in een kluis. "Ik had al 5.000 euro bij elkaar gespaard", zegt ze. "Maar bij de inval heeft de politie dat geld gevonden en in beslag genomen. Ik had het beter allemaal opgemaakt. Samen met mijn dochter en kleindochters. Nu hebben we er niets aan gehad." De politie vond bij de huiszoeking niet alleen een dikke stapel bankbiljetten, maar ook nog 220 gram speed. Klaar om door Martha afgewogen en in zakjes gestoken te worden. "In feite was dat hard werken", zegt ze.

Hoe kwam de politie erachter dat Martha drugs dealde vanuit haar appartement? Hoe kijkt Martha zelf terug op die episode in haar leven en hoe raakte ze in de drugswereld verzeild? Lees het in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar 1 euro!

Ik had al 5.000 euro bij elkaar gespaard. Maar bij de inval heeft de politie dat geld in beslag genomen. Ik had het beter allemaal opgemaakt met mijn dochter en kleindochters. Nu hebben we er niets aan gehad."

Martha V.

Lees meer