Illustratiebeeld.
Thinkstock Illustratiebeeld.

79-jarige man riskeert celstraf na slaan thuisverpleegster

Een 79-jarige man uit Menen riskeert een effectieve celstraf van vijf maanden. Hij moest vandaag op de correctionele rechtbank van Kortrijk voorkomen voor slagen en verwondingen aan zijn thuisverpleegster. 

Eind vorig jaar ontaardde een discussie met zijn thuisverpleegster. Albert P. dwong haar pillen voor te schrijven voor zijn zieke vrouw. Het slachtoffer beet van zich af, waarop een schermutseling volgde. De verpleegster was dagenlang werkonbekwaam en eist 9.000 euro schadevergoeding.

De bejaarde man meent dat hij haar enkel een duw gaf in de rug. Kort na de feiten had de man een hartfalen, waardoor hij de zitting niet kon bijwonen.
Omdat hij al bekend was bij het gerecht voor soortgelijke feiten riskeert hij nu een effectieve celstraf van vijf maanden.

De rechter doet uitspraak op 5 maart.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jeremy Pttlnc

    In plaats van deze persoon te blameren zou beter onpartijdig zijn want je kent die persoon niet zijn achtergrond ook niet en de 2kanten vant verhaal, die heeft ook veel meegemaakt. Iedereen maakt fouten zelfs jullie ook maar daarvoor moeten jullie niet een persoon de grond inboren want jullie zijn ook geen engeltjes. Zo te zien aan de commentaar van emma kamenistyy, pak ne borstel en veeg de afval eerst voor je eigen deur weg en klapt dan van een andere. Mvg de zoon

  • Albert dombree

    deze mensen (zorg verplegers) verdienen respect en geen slagen , of die man nu oud of een jongere die het doet , gepaste straf geven

Lees meer