Vertommen

800 reizigers geëvacueerd uit stilstaande trein in Leuven

Een trein is vandaag in de vooravond tot stilstand gekomen bij het binnenrijden van het station in Leuven. Een 800-tal reizigers werd door de spoorwegpolitie geëvacueerd. Het nieuws werd bevestigd door de politie van Leuven.

De trein kwam tot stilstand ter hoogte van de bedrijfsterreinen van AB InBev in Leuven. Dat gebeurde bij het het binnenrijden van het station. De precieze oorzaak is nog niet bekend. Allicht gaat het om een technisch mankement.

De trein, die op weg was van Blankenberge naar Genk, had ongeveer 800 reizigers aan boord. Zij werden door de spoorwegpolitie veilig van de trein begeleid. De eindbestemming lag amper enkele honderden meters verder.

Omstreeks 17.45 uur werd het provinciale vooralarm afgekondigd, maar dat was alleen uit voorzorg. De brandweer van Leuven stuurde een ziekenwagen. "Dat was louter preventief. Er vielen geen gewonden", stelt een woordvoerder van de brandweer.

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • guido vermeyen

    Treinen komen toch altijd 'tot stilstand' bij het binnenrijden station ?Kan moeilijk doorrijden niet ?

  • Ronald Boudewijns

    Wat een groot woord (evacuatie) voor “niks”.....

Lees meer