mozkito

87 verzorgingen tijdens tweede feestnacht Aalst Carnaval

In Aalst zijn tijdens de tweede feestnacht van carnaval 87 verzorgingen uitgevoerd in de hulpposten en de spoeddiensten en werden er 15 minderjarigen betrapt op het bezit van alcohol. Dat meldt het Aalsterse stadsbestuur.

De hulpposten van het Rode Kruis Vlaanderen voerden in de nacht van maandag op dinsdag 69 verzorgingen uit, waarvan twee bij minderjarigen die alcohol hadden gebruikt. De spoeddiensten van de Aalsterse ziekenhuizen hebben 18 personen verzorgd en de dienst 100 van de brandweer heeft vijf interventies uitgevoerd.

De WHISKY-ploegen van de lokale politie Aalst, die tijdens carnaval moeten toezien op drankmisbruik bij minderjarigen, troffen 15 minderjarigen aan in het bezit van alcohol. De ouders werden verwittigd, meldt de lokale politie.

Maandag werden ook de prijzen voor de zondagstoet uitgereikt. "De Zieke Zjieratten" werd eerste bij de kleine groepen, "Krejeis" werd eerste bij de middelgrote groepen en "Possensje" werd eerste bij de grote groepen.

Dinsdag zet de politie 219 mensen in. Om 15 uur is er de "Voil Jeanettenstoet", waarbij mannen zich als vrouwen verkleden, en om 21 uur de afsluitende popverbranding.

Lees meer