Aangestoken brand zorgt voor storingen bij RTBF-radio, Base-netwerk en Radio 2

De RTBF-radiozenders La Première, Pure FM en Vivacité hebben vanochtend af te rekenen met zware storingen na een brand in de zendmast in Waver. Ook een deel van het Base-netwerk is onderbroken, zo laat de telecomoperator weten. Het parket van Nijvel heeft bevestigd dat de brand werd aangestoken. Bij de VRT is er hinder bij enkele uitzendingen van Radio 2 Vlaams-Brabant.

De brand deed zich vanochtend rond 04.30 uur voor in de technische cabine van de zendmast. De mast liep zware schade op. Toen de brandweer ter plaatse kwam, dachten de spuitgasten eerst dat een kabeldiefstal de oorzaak van de brand was. Het onderzoek van het parket maakte duidelijk dat er zes brandhaarden waren.

Base Company laat weten dat de klanten in de regio's Tervuren, Overijse, Waver, Ottignies-Louvain-la-Neuve en de omliggende gemeenten niet bereikbaar zijn. De storing zorgt voor hinder op het 2G/3G- en 4G-netwerk. De nooddiensten blijven via het nummer 112 bereikbaar.

De openbare omroep raadt de luisteraars aan om via internet naar de radio te luisteren of, voor wie over een decoder beschikt, via de televisie.

Lees meer