2 Bij de aanslagen in Parijs op 13 november 2015 vielen 129 doden, waaronder 89 in concertzaal Bataclan.
EPA Bij de aanslagen in Parijs op 13 november 2015 vielen 129 doden, waaronder 89 in concertzaal Bataclan.

Aanslagen Brussel en Parijs "betaald met geld van bankoverval in Oudergem"

De terroristen van Parijs (13 november 2015) en Brussel(22 maart 2016) hebben de aanslagen bekostigd met de buit van een bankoverval op een kantoor van Crédit Agricole in Oudergem op 11 juni 2014. Dat beweert een terreurverdachte die in de cel zit, schrijft Het Nieuwsblad.

De overval, gepleegd door drie gewapende mannen, zou 239.000 euro opgebracht hebben. Met het geld zouden schuiloorden en auto’s gehuurd zijn. Dat onthullen de kranten van Sudpresse, aldus Het Nieuwsblad.

Wie de overval gepleegd heeft, is nooit duidelijk geworden. Er werd DNA gevonden, maar dat spoor heeft nooit een match opgeleverd. Volgens Sudpresse moest het parket van Brussel de zaak na zes maanden klasseren zonder gevolg.

2 Het signalement Abdeslam Salah, de enige overlevende terrorist van de aanslagen in Parijs. Enkele dagen voor de aanslagen van 22/3 in Brussel werd hij in Molenbeek door speciale eenheden ingerekend.
Reuters Het signalement Abdeslam Salah, de enige overlevende terrorist van de aanslagen in Parijs. Enkele dagen voor de aanslagen van 22/3 in Brussel werd hij in Molenbeek door speciale eenheden ingerekend.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hedwig Jacobs

    Misschien de bank aanklagen voor medeplichtigheid, pas op in dit land vol politieke gekken kan echt alles, en van de bank kunnen ze een paar miljoen incasseren, bij de terroristen kunnen ze zelfs hun kindergeld of ocmw of hun nationaliteit nog niet afnemen, dit land gaat de slechtste leerling van Europa worden.

  • wim CLAES

    verdedig ze nog wat en vergeet geen pampers.linkse soep, dank u voor de waanzin we in beland zijn . op naar de volgende verkiezingen!

Lees meer