2 Bij de aanslagen in Parijs op 13 november 2015 vielen 129 doden, waaronder 89 in concertzaal Bataclan.
EPA Bij de aanslagen in Parijs op 13 november 2015 vielen 129 doden, waaronder 89 in concertzaal Bataclan.

Aanslagen Brussel en Parijs "betaald met geld van bankoverval in Oudergem"

De terroristen van Parijs (13 november 2015) en Brussel(22 maart 2016) hebben de aanslagen bekostigd met de buit van een bankoverval op een kantoor van Crédit Agricole in Oudergem op 11 juni 2014. Dat beweert een terreurverdachte die in de cel zit, schrijft Het Nieuwsblad.

De overval, gepleegd door drie gewapende mannen, zou 239.000 euro opgebracht hebben. Met het geld zouden schuiloorden en auto’s gehuurd zijn. Dat onthullen de kranten van Sudpresse, aldus Het Nieuwsblad.

Wie de overval gepleegd heeft, is nooit duidelijk geworden. Er werd DNA gevonden, maar dat spoor heeft nooit een match opgeleverd. Volgens Sudpresse moest het parket van Brussel de zaak na zes maanden klasseren zonder gevolg.

2 Het signalement Abdeslam Salah, de enige overlevende terrorist van de aanslagen in Parijs. Enkele dagen voor de aanslagen van 22/3 in Brussel werd hij in Molenbeek door speciale eenheden ingerekend.
Reuters Het signalement Abdeslam Salah, de enige overlevende terrorist van de aanslagen in Parijs. Enkele dagen voor de aanslagen van 22/3 in Brussel werd hij in Molenbeek door speciale eenheden ingerekend.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer