UNKNOWN

Aartsbisdom krijgt pc's terug na onderzoek naar pedofilie

Sinds gisterenavond hebben de administratieve diensten van het aartsbisdom Mechelen-Brussel hun pc's terug. Die werden in beslag genomen bij de recente huiszoeking in het bisschopshuis aan de Wollemarkt in Mechelen. Het gaat om een twintigtal pc's, zegt Patrick du Bois, bisschoppelijk afgevaardigde voor het beheer van het tijdelijke, vandaag aan Belga.

"We mochten de pc's afhalen bij de computer crime unit en moeten ze weer zelf installeren. Dat verloopt vrij vlot", aldus de bisschoppelijk afgevaardigde, die deel uitmaakt van de bisschopsraad van het aartsbisdom. Patrick du Bois wijst erop dat de speurders van de computer crime unit zich tijdens de huiszoeking correct hebben gedragen.
 
"Kardinaal Godfried Danneels en mgr. André-Joseph Léonard hebben hun pc nog niet teruggekregen", verduidelijkt du Bois. "Ook enkele bisschoppen die op de dag van de huiszoeking in het bisschopshuis in Mechelen vertoefden voor de vergadering van de bisschoppenconferentie hebben hun laptop nog niet terug."
 
Door de inbeslagname van de pc's lagen de administratieve diensten van het aartsbisdom Mechelen-Brussel dagenlang nagenoeg volledig lam. (belga/ypu)

Lees meer