SDVO

Advocaat moordverdachte Sofie Muylle vraagt en krijgt uitstel om DNA-resultaten te bespreken met cliënt

Pieter Filipowicz, de advocaat van Alexandru C. (23), heeft de Brugse raadkamer een week uitstel gevraagd om het dossier rond de moord op Sofie Muylle (27) grondig te kunnen bestuderen en met zijn client de DNA-resultaten te kunnen bespreken. Gisteren werd duidelijk dat sperma van de Roemeen werd aangetroffen in het lichaam van het slachtoffer. De raadkamer heeft het uitstel toegestaan.

In de zaak van de moord op Sofie Muylle is de verschijning voor de raadkamer van de 23-jarige Roemeense verdachte dus uitgesteld naar dinsdag 25 juli. Pieter Filipowicz: "Mijn client zal ten gepaste tijde een verklaring afleggen. Eerst willen we het dossier doornemen, want dat hebben we tot op heden nog niet kunnen doen."

Het lichaam van Sofie werd op zondag 22 januari om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras ter hoogte van de Zeedijk nummer 671. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht.

Op maandag 26 juni werd Alexandru C. in Roemenië opgepakt in het kader van een Europees aanhoudingsbevel. Uit foto's op zijn Facebookprofiel blijkt alleszins dat hij een gelijkaardige blauwe jas bezit. In de maanden voor en na de moord verbleef hij ook duidelijk in Knokke-Heist. Na zijn uitlevering werd hij zaterdag aangehouden door de onderzoeksrechter. In zijn eerste verhoor beriep hij zich op zijn zwijgrecht.

Maandag rond 16.30 uur raakte bekend dat het DNA-profiel van C. overeenstemt met de sporen op het lichaam van het slachtoffer. Zijn advocaat Pieter Filipowicz werd naar eigen zeggen pas later op de avond ingelicht door de speurders. "Het is spijtig dat zulke informatie op die manier naar buiten komt", aldus meester Chantal Van den Bosch.

Lees meer