ANP

Advocate van verkrachter: "Vrouw en schoonzus zijn een tweeling, hij heeft zich vergist"

Een 42-jarige man uit Leopoldsburg is vandaag door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 30 maanden cel, waarvan 24 maanden voorwaardelijk, voor de verkrachting van zijn mentaal gehandicapte schoonzus. De vrouw heeft de verstandelijk capaciteiten van een achtjarige. De schuldige is voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet. Aan het uitstel zijn strenge voorwaarden gekoppeld.

De verdediging betwistte de feiten. "Beklaagde wist niet dat het zijn schoonzus betrof. Zijn echtgenote en schoonzus vormen een eeneiige tweeling. Hij was in de veronderstelling dat het zijn vrouw was", aldus zijn advocate, maar de rechtbank veegde die uitleg van tafel.

Even per vergissing
Het slachtoffer woonde in de zomer van 2015 tijdelijk in bij haar zus en schoonbroer. Ze lag 's avonds laat in de logeerkamer op bed naar muziek te luisteren, toen beklaagde binnenkwam en haar aanrandde. "Naar eigen zeggen had hij even per vergissing seks met zijn schoonzus. Onder druk van haar familie en schoonfamilie trok het slachtoffer haar verklaringen weer in. Voor het openbare ministerie is het verhaal van het slachtoffer duidelijk en waarachtig", aldus de substituut-procureur een maand geleden.

Invalide
De advocate vroeg de gunst van de opschorting of een werkstraf, maar dat vond de rechtbank niet kunnen, onder meer omdat hij invalide is en niet kan werken. De rechtbank beschouwde het misdrijf als zeer ernstig, omdat hij zijn seksuele driften niet onder controle kon houden. Aan het slachtoffer moet hij 5.450 euro schadevergoeding betalen. Aan het uitstel zijn strenge voorwaarden gekoppeld. De man moet een cursus sociale vaardigheden volgen en een compleet omgangsverbod met het slachtoffer naleven. Hij mag niet in een straal van 500 meter rond haar woning komen.

2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Anonymous

    Het limburgs kluchtgerecht, de ene blunder na de andere..

  • steven de wachter

    Mooi verhaal uit de buik van onze samenleving. En 6 maanden "effectief" voor fe dader want het waren ZEER ernstige feiten.... Zouden sommige rechters 's nachts nog slapen.