Agent zwaargewond na aanrijding met vluchtmisdrijf in Zottegem

In het Oost-Vlaamse Zottegem is een politie-inspecteur gisteren zwaargewond geraakt toen hij meegesleurd werd door een wagen die een controle wou vermijden. Dat meldt de Oudenaardse afdeling van het Oost-Vlaamse parket. De bestuurder van de wagen werd opgepakt en gedagvaard in snelrecht.

De inspecteur van de lokale politie wou het voertuig van een 20-jarige man uit Zottegem controleren, zegt het parket. "De man wou zich echter onttrekken aan de controle en weigerde te stoppen voor de inspecteur. Na een achtervolging reed de verdachte zich klem waarop de inspecteur alsnog probeerde om hem te onderscheppen. Daarop reed de verdachte achteruit waardoor de inspecteur enkele tientallen meters meegesleurd werd."

De politieman liep verschillende breuken op. De bestuurder van de wagen pleegde vluchtmisdrijf maar kon opgepakt worden door de lokale politie van Zottegem. De man werd onmiddellijk gedagvaard om zich voor de correctionele rechtbank te verantwoorden voor opzettelijke slagen aan een agent en weerspannigheid.

Lees meer