De sociale flats nabij het Peterbos-park in Anderlecht.
Google Street View De sociale flats nabij het Peterbos-park in Anderlecht.

Agenten vanop daken sociale flats Anderlecht met stenen bekogeld: "Levensbedreigend"

Parket opent 7 onderzoeken wegens poging doodslag

Het Brusselse parket heeft zeven dossiers geopend voor poging tot doodslag tegen agenten. De verschillende feiten vonden de afgelopen maanden plaats in Anderlecht, aan de sociale flats van Peterbos. 

"Vanop de daken van enkele flats werden verschillende keren stenen naar beneden gegooid terwijl agenten beneden stonden. Dat is levensbedreigend", zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. 

De eerste feiten dateren van januari, de laatste van vorige week. Er werd een onderzoek geopend om de daders te identificeren." Het is voorlopig nog niet duidelijk waarop er stenen werden geworpen naar de agenten, maar volgens de parketwoordvoerder zit de verstandhouding tussen de bewoners en de agenten niet goed. "Er heerst een complex klimaat. Met het onderzoek hopen we antwoorden te krijgen", aldus Goeman. 

Bewakingscamera's vernield

De onderzoeken verlopen niet van een leien dakje, onder meer omdat de bewakingscamera's in de wijk vernield zijn, aldus nog het parket. Voorlopig zijn dan ook geen verdachten opgepakt. Het parket heeft ook een aantal andere opsporingsonderzoeken geopend voor weerspannigheid.

Volgens de Franstalige zender RTL houden de incidenten verband met de drugshandel in de wijk en de opgevoerde politiecontroles.

33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Tinne Van Loock

    Ja wat wil je da schorremorre wordt toch ni gestraft Totaal geen respect en waarde meer gewoon. Drastisch gaan optreden ja in plaats van alles te bedekken met de mantel der liefde.

  • Luc Triempont

    de n-va veel bla bla maar geen oplossingen en daden !

Lees meer