Agressieve Antwerpse taxichauffeurs krijgen werkstraf

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vandaag twee vroegere chauffeurs van Star Taxi veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een boete van 550 euro. Ze hadden een man in elkaar geslagen na een woordenwisseling.

Het slachtoffer wandelde met zijn vrouw en een bevriend koppel op 10 april 2005 's nachts door de Hoogstraat in Antwerpen. Plots kwam een taxi tegen hoge snelheid voorbijrijden, waardoor ze opzij moesten springen. De man pikte dat niet en uitte luid en duidelijk zijn ongenoegen. De taxichauffeur was daar niet van gediend en verwittigde enkele collega's.

Toen de twee koppels op de Grote Markt aankwamen, stonden een achttal taxichauffeurs hen daar op te wachten. Het slachtoffer probeerde de politie te bellen, terwijl de anderen een café binnen gingen. Twee chauffeurs vielen hem aan en sloegen en stampten hem. Hij kreeg een trap tegen zijn knieschijf en diende geopereerd te worden.

Hij kon zijn job als ICT-consulent bijna twee jaar niet uitoefenen. De man eiste een schadevergoeding van ruim 250.000 euro, maar kreeg uiteindelijk één euro provisioneel en 750 euro definitief toegekend. (belga/sd)

Lees meer