Henk Deleu

Al 8.000 euro ingezameld voor Sprotje, de kat die kwartier in oven van 200 graden werd gestopt

Vlaanderen toont zijn hart voor Sprotje. Een jonge Oekraïner stopte de tien maanden jonge kattin in een huis in Kortrijk een kwartier in een oven van 200 graden. Dierenartsen Overleie startte vrijdagavond een crowdfunding om geld in het laatje te brengen voor de verzorging van de ernstige brandwonden, want Sprotje heeft medicatie en verbanden nodig. 

De crowdfunding bracht al meer dan 8.000 euro op. Terwijl de verzorging zo'n 500 euro kost. Het grote overschot gaat naar dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem en wellicht ook naar andere goeie doelen. "Elke euro komt sowieso een ander behoevend diertje ten goede", verzekeren de dierenartsen. "Sprotje stelt het echt goed. Ze is opgeknapt door de medicatie. Ze eet en is onvoorstelbaar lief, ondanks alles. Sprotje - de eigenaar wil niet instaan voor kosten zoals chippen en steriliseren - wordt ter adoptie aangeboden. We hopen voor Sprotje een nieuwe en goeie thuis te vinden."

88 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Hélène Huvaere

    Ik zou willen dat Marc Spandel zijn mond houdt. De dierenartsen doen niets dan goed en nobel werk. Waken dag en nacht over dit levend wezentje. Zorgen ervoor dat het geen pijn heeft. En buiten juist niets uit: niet het dier , niet het geld want dat wordt officieel weggegeven aan goede doelen, niet de duizenden dierenliefhebbers die hun steun betuigen. Zij zijn trouwens maandelijks bezig met liefdadigheidsprojecten.

  • Kira Hotters

    Het zou geweldig zijn moesten wij sprotje adopteren wij zitten namelijk met nog een "gehandicapte" kat ze zouden goed overweg kunnen

Lees meer