Raymonda Verdyck.
Marc Baert Raymonda Verdyck.

Alle hens aan dek in de scholen: “We moeten realistisch zijn en ook al verder kijken dan zomervakantie”

De scholen zijn zich momenteel druk aan het organiseren om nog gedurende enkele weken al hun leerlingen op school te bereiken en dat vraagt opnieuw op zeer korte termijn heel wat inspanningen. Maar verloren werk is het sowieso niet. "We moeten realistisch zijn en ook al verder kijken dan de zomervakantie", zegt Raymonda Verdyck als afgevaardigd bestuurder van het Gemeenschapsonderwijs (GO!).

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het Vlaamse onderwijsveld besliste enkele dagen eerder dat het kleuter- en het lager onderwijs volledig mag openen vanaf 2 juni. De ambitie is om alle leerlingen dit schooljaar nog de kans te geven om weer naar school te gaan. Er is wel nog een formeel akkoord van de Veiligheidsraad nodig.

Volgens GO! zijn de schooldirecties absoluut vragende partij om alle leerlingen dit schooljaar nog te kunnen bereiken. Ze zijn inmiddels beginnen nadenken over hoe ze dit georganiseerd kunnen krijgen en hoe ze de ouders hierover kunnen informeren, luidt het.

"Door leerlingen nu nog naar school te halen, kunnen we hun leerproces evalueren en zo volgend schooljaar vlotter van start laten gaan. En mochten we opnieuw in een situatie terechtkomen waarbij scholen niet volwaardig kunnen opengaan, dan kunnen ze terugvallen op de organisatie die ze nu op poten zetten voor de maand juni", besluit Verdyck.

Lees ook: Kan airco coronadruppeltjes verder verspreiden dan 1,5 meter? Belgische experts scheppen duidelijkheid (+)

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tamzin Andersen

    Loop geen risico’s enkel om de ouders te ontlasten. Verplicht zomerschool voor leerlingen met zware achterstand. Als ze niet de moeite doen om van deze gratis opportuniteit gebruik te maken, dan doen ze het jaar over, anders slepen ze een steeds groter wordende achterstand mee in heel hun schoolcarrière.

Lees meer