4 Koning Filip wacht lastige beslissingen in de federale regeringsvorming.
Photo News Koning Filip wacht lastige beslissingen in de federale regeringsvorming.

Exclusief voor abonnees

Alle vragen over de federale regeringsvorming: hoelang gaat het nog duren, zijn we op weg naar een nieuw record en komen er nieuwe verkiezingen?

Koning Filip heeft preformateurs Rudy Demotte (PS) en Geert Bourgeois (N-VA) van hun opdracht ontheven, en PS-voorzitter Paul Magnette aangeduid als federaal informateur. Zijn taak? De basis leggen voor een nieuwe federale regering, 163 dagen na de verkiezingen en bijna een jaar nadat de regering in lopende zaken ging. Kan Magnette de kloof dichten tussen de PS en N-VA? Of is nu eerder de kiem geplant voor een paars-groene regering? Feit is dat de onderhandelingen over een nieuwe federale regering vaster lijken te zitten dan ooit. Hoelang kan deze patstelling nog duren? En kunnen er effectief nieuwe verkiezingen komen zoals hier en daar gefluisterd wordt? Politicoloog Dave Sinardet legt uit.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • andre poelmans

    Hopelijk wordt Belgie ( vlaamstalig gedeelte) opgeslorpt door Nederland. Weldra zijn we toch failliet. Dit is onze enigste redding anders heel binnenkort revolutie. 13 miljard schuld a.ub en dat zit de stem van het volk te negeren. En de grote dader zit aan het hoofd van EU... een drama !

  • Cecarine De Smet

    Van een doorgestoken kaart gesproken.....

Lees meer