Groen-voorzitster Meyrem Almaci.
BELGA Groen-voorzitster Meyrem Almaci.

Almaci: “De Wever nog eens rondje laten lopen in federale formatie is tijdverlies”

N-VA-voorzitter Bart De Wever het veld insturen om te kijken of een paars-gele regering alsnog mogelijk is, heeft volgens Groen-voorzitster Meyrem Almaci geen zin. "Bart De Wever nu nog eens een rondje laten lopen om vast te stellen dat paars-geel niet mogelijk is, vinden wij tijdverlies. Laat ons nu vooruit gaan", aldus Almaci aan Belga. 

Groen-voorzitster Meyrem Almaci herhaalt haar oproep om snel een federale regering te vormen. Acht maanden na de verkiezingen is het volgens haar overduidelijk dat de paars-gele optie met PS én N-VA onmogelijk is. Het heeft volgens haar dan ook geen zin om Bart De Wever het veld in te sturen om te onderzoeken of een paars-gele regering nog mogelijk is. 

"Het heeft inderdaad lang genoeg geduurd. We zijn het eens met Beweging.net: er is een alternatief dat klimaatambitie, sociaal herstelbeleid en toekomstgerichte economie mogelijk maakt. Laat ons eindelijk vooruit gaan", tweet Almaci.

Bij sp.a doet voorzitter Conner Rousseau geen uitspraken over een mogelijke opdracht voor Bart De Wever. “We betreuren dat er algemeen geen vooruitgang geboekt is en geen oplossingen zijn, acht maanden na de verkiezingen”, klinkt het enkel.

332 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jef Lois

    Almaci jij zou wel in een regering willen he. Om dan de salariswagens af te nemen wat de mensen 60p euro maand netto zou kosten, onze flessen wijn in de kelder te belasten de schilderij aan onze muur te belasten ons verbieden van nog hout te stoken alle diesels te verbieden en nog vele anderen. Wel daar bedank ik voor we zijn nog steeds aan het betalen van jaren geleden toen groen in de regering zat.

  • Lisette Theunis

    Laat de verkiezingen maar komen. De gevolgen en weldaden van paars kennen we ondertussen al. Veel gebakken lucht en Griekse toestanden. Een economische catastofe in het verschiet.

Lees meer