Peter Van der Veken

Ambulance met sirene aan botst met auto: patiënt in ziekenwagen overleeft klap niet

Bij een zware botsing tussen een ambulance en een auto op de Zuiderring in Mol is net voor de middag de patiënt die naar het ziekenhuis werd vervoerd, om het leven gekomen.

De ziekenwagen reed met zwaailichten en sirene op de Zuiderring toen een 60-jarige bestuurster vanuit de Kiezelweg de Zuiderring wilde oprijden en de aanrijdende ambulance niet tijdig had opgemerkt. De ziekenwagen kon een botsing niet vermijden.

De bestuurder van het prioritaire voertuig was in shock, terwijl de begeleider gewond raakte. De man die achterin lag en naar het ziekenhuis werd vervoerd, een 70-jarige man uit Balen, overleefde de klap niet.

"Het mugpersoneel heeft de man nog proberen te reanimeren, maar hij is ter plaatse gestorven. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of hij gestorven is door het ongeval of door zijn medische toestand", zegt Robert Lehaen van de lokale politie.

De bestuurster van de auto raakte gewond en moest worden bevrijd door de brandweer. De twee ambulanciers en de bestuurster van de auto werden naar ziekenhuizen in Mol en Overpelt overgebracht.

Een verkeersdeskundige is ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval in kaart te brengen. Twee rijstroken van de Zuiderring blijven intussen afgesloten en dat veroorzaakt verkeershinder.

58 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Janine Boyer

    Ik hoor de sirene ook amper. Pas als de ambulance dichtbij is is hij te horen

  • Herman Aangespoelde

    Hier schrijven veel zeveraars over oudere chauffeurs die van de baan zouden moeten. Jongere chauffeurs veroorzaken veeeeel meer onggevallen en dan nog met veel meer doden en gewonden. Dus: alle zeikers van de baan en pas een rijbewijs vanaf 55 jaar. Ook de files zijn opgelost.

Lees meer