Onze journaliste Isolde Van den Eynde ziet hoe het partijbelang primeert boven het staatsbelang en dat zo nieuwe verkiezingen steeds dichterbij komen.
Photo News Onze journaliste Isolde Van den Eynde ziet hoe het partijbelang primeert boven het staatsbelang en dat zo nieuwe verkiezingen steeds dichterbij komen.

Exclusief voor abonnees

ANALYSE. Eigen partij eerst, dus komen nieuwe verkiezingen dichterbij

Een grauw gezicht, een diepe frons tussen de ogen, naar beneden hangende mondhoeken. Informateur Joachim Coens (CD&V) meldde met lood in de schoenen dat hij en Georges-Louis Bouchez (MR) nog een week kregen voor de stilaan Belgische mission impossible: een regering. Hij sluit het doem­scenario van nieuwe verkiezingen niet uit. Hoe is het in godsnaam zo ver kunnen komen?

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

135 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Guy Schampheleire

    Een referendum over splitsing van de inboedel en de inkomsten zou al heel wat oplossen. De kostprijs van het politieke theater eens vakkundig berekenen en kenbaar maken in alle media/ kranten van dit land zou ook wat klaarheid brengen. Met de grote bijl snoeien in dat politieke bestel zou oplossingen aanreiken voor zowat alle problemen.

  • Danny Govaerts

    Als er eens een reporter op staat die de volledige kost berekende van wat deze politieke meute jaarlijks kost aan de belasting betaler. En wat het opbrengt. Ze gaan tot de vaststelling komen dat Belgie met een waterhoofd als bestuur leeft en dat de Waterkop wel eens zou kunnen barsten.

Lees meer