5 Paul Magnette wordt maandag opnieuw bij de koning verwacht.
EPA Paul Magnette wordt maandag opnieuw bij de koning verwacht.

Exclusief voor abonnees

ANALYSE. Verlengt koning Filip de opdracht van Magnette? Of komt er een nieuwe informateur aan zet?

Maandag legt informateur Paul Magnette zijn verslag neer bij de koning. Maar wie krijgt nadien de hoofdrol? Mag De Wever een rondje draaien, zoals CD&V vraagt? Probeert de koning het via Koen Geens? Of zingt Magnette zijn paars-groene aria nog wat langer uit? De kans dat Gwendolyn Rutten maandag tot formateur wordt benoemd, is in ieder geval zeer klein.

Het hele weekend heeft Magnette nog - voornamelijk telefonische - contacten met de verschillende onderhandelaars om zijn nota te finaliseren. De grote vraag: krijgt hij de komende uren genoeg signalen dat zijn nota een voldoende basis is voor échte regeringsonderhandelingen? Zo ja, dan is het tijd voor een nieuwe fase in de slakkengang naar een nieuwe federale regering. Alleen: daar ziet het niet naar uit. 

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

41 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Martine Rochtus

    Ze weten wel waarom ze geen nieuwe verkiezingen willen ..ze zijn allemaal bang dat het vl belang nog meer stemmen gaat krijgen ..terecht

  • Rik Vrachten

    Koningshuis is op én top Franstalig !! Dus wat kunnen wij als Vlamingen verwachten ???

Lees meer