BELGA

Annick De Ridder (N-VA): "De Lijn kan nu al zeggen welke lijnen morgen zeker rijden"

De Lijn kan vandaag al zeggen welke lijnen morgen zeker bediend zullen worden. Dat zegt Vlaams parlementslid Annick De Ridder van N-VA. De helft van de lijnen wordt immers uitgebaat door pachters en die staken niet mee, redeneert ze.

Morgen zullen veel chauffeurs van De Lijn deelnemen aan de betoging tegen de pensioenplannen van de regering. Van donderdag tot zondag wordt er geprotesteerd tegen de interne reorganisatie van het vervoerbedrijf.

Daarom zal De Lijn morgen voor de eerste keer een systeem uittesten waarbij werkwillige chauffeurs worden ingezet op vooraf bepaalde prioritaire lijnen. Bij de verdeling zal 's ochtends worden gekeken naar criteria als een goede spreiding van de assen in alle windrichtingen, het aantal reizigers in de spits en welke bestemmingen populair zijn bij de reizigers.

Nuance
De Lijn maakt morgenvroeg duidelijk waar er bussen of trams zullen rijden. "Maar dat kan al veel vroeger", zegt Annick De Ridder, mobiliteitsexpert van N-VA. "De helft van de lijnen wordt immers uitgebaat door pachters (onderaannemers, red.) en die rijden sowieso. De Lijn kan dus nu dus al zekerheid geven."

De vervoersmaatschappij nuanceert. "Aan de betoging zullen wellicht ook personeelsleden van de pachters deelnemen", zegt woordvoerder Tom Van de Vreken. "Bovendien worden sommige lijnen gemengd uitgebaat, soms zelfs door verschillende pachters. We geven de reiziger dus 's ochtends duidelijkheid."

18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Tom Faes

    Ge moet haar filmke met de ontmoeting van Eric Van Der Paal aan het fornuis eens bekijken . Dan weet je hoe zij aan plaats twee op de lijst geraakt is. Bij de vld zijn ze blij dat ze er vanaf zijn.

  • Marianne De Witte

    Wat met onze abonnementen We betalen ervoor om dan alsnog een alternatief te zoeken neem het openbaar vervoer zeggen ze dan

Lees meer