Quincy S.G. komt geregeld met de politie in aanraking. Hij krijgt 5 jaar cel.
Foto Patrick Lefelon Quincy S.G. komt geregeld met de politie in aanraking. Hij krijgt 5 jaar cel.

Antwerpse jongeren rijden rond met geladen kalasjnikov op de achterbank: 5 en 4 jaar cel

Twee Antwerpse jongeren, Quincy S.G.(20) en George O. (19) zijn veroordeeld tot 5 en 4 jaar cel omdat zij met een geladen kalasjnikov in hun auto rondreden. De twee werden op 1 december 2017 betrapt in Heusden-Zolder toen zij werden gecontroleerd tijdens een BOB- controle.

Op de achterbank onder een jas lag een kalasjnikov AK-47 met een kogel in de kamer, en verschillende kogels in de lader. “Het wapen was schietensklaar en lag binnen handbereik”, stelt de rechter.

Welke handelszaak de twee kompanen wilden overvallen, is niet duidelijk. Mogelijk ging het om een gokkantoor in Houthalen maar dat acht de rechter niet bewezen.

Terreur

Even werd gevreesd voor een terreuraanslag omdat George O. geregeld werd gezien in kringen van radicale moslimjongeren. Daarvoor zijn uiteindelijk geen aanwijzingen gevonden.

Quincy S.G. is een twintiger die geregeld met de politie in aanraking komt. Hij krijgt 5 jaar cel. Zijn vriend George O. moet vier jaar zitten. De twee jongens zitten nog altijd in voorarrest. Een derde verdachte krijgt 18 maanden cel omdat hij zijn auto uitleende.

40 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Don Tessers

    Pas inzien dat er iets fout is gegaan, bij de volgende grote aanslag. Hier kan je op wachten, zal niet lang duren.

  • ROBERT GERTS

    Heel de familie het land uit en nooit meer een voet in europa mogen zetten. Antwerpen, Luik, Mechelen, Brussel,, enz. Zijn bezaait met AK47’ers! Oorlogsmunitie zoveel je wil. Al genoeg reportages toonden hoe simpel het is om er aan te raken. Doen ze er iets aan? NEE, want een AK47 schiet terug!

Lees meer