Arbeider komt om onder betonplaat in Mechelen

In Mechelen is vanmorgen een 52-jarige arbeider om het leven gekomen nadat hij bij werkzaamheden onder een betonplaat terecht was gekomen. De man was met enkele collega's bezig met verbouwingen aan de nieuwe vleugel van het politiecommissariaat aan de Lange Heergracht.

Bij het plaatsen van een zware betonplaat omstreeks 9 uur viel die plaat om en kwam op de arbeider terecht. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar is daar wat later overleden aan zijn verwondingen.

De werf is voorlopig stilgelegd. De dienst toezicht op het welzijn op het werk is ter plaatse gegaan om de omstandigheden van het arbeidsongeval verder te onderzoeken.

In het West-Vlaamse Kuurne heeft een jongeman uit Wingene gisteren dan weer zware verwondingen opgelopen bij een arbeidsongeval. Dat bevestigt het parket van Kortrijk.

Omstreeks 14.30 uur werden de hulpdiensten verwittigd voor een ongeval op een bouwwerf op de Koolakker. Daar kreeg de 26-jarige Kenny V. een stuk van een kraan tegen zijn lichaam. Volgens het parket in Kortrijk brak de kraan om nog ongekende reden af. Het slachtoffer werd met zware verwondingen aan de rug naar het ziekenhuis in Kortrijk overgebracht.

Lees meer