2 De afstand tussen het justitiepaleis van Charleroi en het politiekantoor bedraagt zo'n 400 meter.
Google Street View De afstand tussen het justitiepaleis van Charleroi en het politiekantoor bedraagt zo'n 400 meter.

Arrestant springt uit raam combi en ontsnapt tijdens ritje van 400 meter

Een man die door de onderzoeksrechter in Charleroi net was aangehouden wegens drugshandel, is dinsdagavond erin geslaagd om tijdens de korte overbrenging naar het politiekantoor te ontsnappen.  De man sprong met zijn handboeien aan uit een raam van de combi, meldt het parket deze namiddag.

Of het raam openstond wegens het warme weer, werd niet bekendgemaakt.

De man was samen met twee anderen opgepakt in een onderzoek naar handel in heroïne. De drie verschenen dinsdagavond voor de onderzoeksrechter en werden aangehouden. Hij slaagde er tijdens de korte rit van het justitiepaleis naar het politiekantoor te ontsnappen. De afstand tussen het gerechtsgebouw en het politiekantoor bedraagt slechts 400 meter. Bedoeling was om de drie vanaf daar over te brengen naar de gevangenis van Jamioulx.

De ontsnapte man is nog steeds voortvluchtig en wordt opgespoord. De raadkamer heeft zijn aanhouding bevestigd, ook als is hij momenteel op de vlucht. Ook de twee andere verdachten blijven voorlopig vast.

2 Politiecombi's voor het justitiepaleis van Charleroi.
BELGA Politiecombi's voor het justitiepaleis van Charleroi.

22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • leen hanssens

    Waarom was dat raam open?

  • Marc Baeyens

    Dutroux kon destijds ook al het hazenpad kiezen uit een Franstalige combi ...

Lees meer