Het ziekenhuis van Hoei waar de arts werkte.
Google Street View Het ziekenhuis van Hoei waar de arts werkte.

Arts verdacht van vier moorden in ziekenhuis van Hoei

Een arts is in beschuldiging gesteld voor een viervoudige moord in het Hospitaal CHR van Hoei. Dat schrijven de Sudpresse-kranten, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg. Het parket van Luik wilde de berichtgeving niet bevestigen.

Volgens Sudpresse verdenkt het Luikse gerecht de arts ervan de euthanasiewetgeving niet te hebben nageleefd. Het onderzoek berust bij de federale gerechtelijke politie van Luik. Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad schrijven dat de vier slachtoffers vielen in één weekend in 2017, toen de arts van dienst was. Hij zou ze hebben gedood met een spuit morfine gemengd met andere stoffen, "omdat ze heel hard leden".

Het gerecht onderzoekt ook vier andere "onregelmatige overlijdens die niet volgens de wet op euthanasie verlopen zijn". Twee andere patiënten zouden hun dodelijke spuit hebben overleefd. Ook dat onderzoekt het gerecht.

De arts, die inmiddels ontslagen is, werd opgepakt maar onder strikte voorwaarden weer vrijgelaten. Hij moet zich ter beschikking houden van justitie.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Bart Versmissen

    Menselijkheid wordt bestraft. Frauderen en andere malafide geldzaken door politiekers, koningen, ... wordt gelaten zoals het is. De wereld op zijn kop.

  • Gino Van driessche

    Sterven van 1 spuit morfine ?? Graag correcte info in artikel , door deze waanzin durft op de duur niemand nog morfine toedienen,het is en blijft een laatste redmiddel bij hevigste pijn, mits correcte dosis. Vaak is algemene toestand van een patiënt al dermate slecht datmen de de morfine onrechtstreeks als directe oorzaak bekijkt!! In palliatieve settings gebruiken wij het vaak, en ik wil niet als moordenaar bekeken worden als ik het op voorschrift moet toedienen!!

Lees meer