2 Het voertuig werd geblust maar de brandweer kon niet voorkomen dat de wagen volledig uitbrandde.
Marc de Roeck Het voertuig werd geblust maar de brandweer kon niet voorkomen dat de wagen volledig uitbrandde.

Audi A4 van bekende drugscrimineel brandt uit in Borgerhout

In het Antwerpse district Borgerhout is vanochtend vroeg een geparkeerde Audi in vlammen opgegaan. Rond vijf uur werd de brandweer naar de Ledeganckstraat gestuurd. Bij aankomst stond de wagen al in lichterlaaie. De auto behoort toe aan Mohamed A., beter gekend als Debana "De Bij". Alles wijst op een brandstichting.

Enkele buurtbewoners hoorden verschillende knallen vooraleer de brand ontstond. Het zou om een gloednieuwe wagen gaan die in goede staat was. 

Het voertuig werd geblust, maar de brandweer kon niet voorkomen dat de wagen volledig uitbrandde. Ook enkele garage’s waar de wagen voor geparkeerd stond, liepen schade op. De oorzaak van de brand wordt onderzocht, maar brandstichting is niet uitgesloten. 

Het voertuig is verwijderd voor verder sporenonderzoek en volgens het parket is de federale gerechtelijke politie een onderzoek gestart. De sectie "Agressie" onderzoekt alle schietpartijen en brandstichtingen die gelinkt kunnen worden aan de drugsmaffia.

Drugsmilieu

Mohamed A.is in het verleden herhaaldelijk veroordeeld in drugszaken voor uithalingen van cocaïne uit de Antwerpse haven. Zijn advocaat John Maes was vanmorgen nog niet op de hoogte van deze aanslag tegen zijn cliënt.

Afgelopen weekend werd in de wijk Kiel nog een restaurant onder vuur genomen dat eigendom zou zijn van een andere figuur uit het drugsmilieu. Ook daar loopt het onderzoek naar de daders en het motief nog volop.

2 Het zou om een gloednieuwe auto gaan.
Marc de Roeck Het zou om een gloednieuwe auto gaan.

30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jens van den Broeck

    De kern van alle drugs en criminaliteit: waar SP.A, PVDA en Groen regeren

  • Gerard Braeckmans

    Aan de eigenaar van de wagen vragen wie hem in brand gestoken heeft want die zal het wel weten.

Lees meer