3 Docent gezondheidsrecht Tom Balthazar en psychiater Paul Cosyns
Photo News Docent gezondheidsrecht Tom Balthazar en psychiater Paul Cosyns

Exclusief voor abonnees

Autisme? Borderline? Allebei? Experten zijn het opnieuw niet met elkaar eens op euthanasieproces

Assisen Oost-Vlaanderen: de euthanasiezaak Tine Nys

Autisme? Borderline? Allebei? Of gewoon een depressie? Een batterij experten en technische raadgevers boog zich op de vijfde procesdag — na de afhandeling van “het geval Keuleneer — over het ziektebeeld van Tine Nys. En zoals wel vaker waren ze het niet met elkaar eens.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Aanbieding loopt nog
05dagen12uren34minuten18seconden
  • Lees nu 4 8 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Boden

    Een dosis gezond boerenverstand is dikwijls nuttiger dan het oordeel van een expert. Teveel over een onderwerp weten is ook niet altijd goed want dan kan het ineens 'van alles' zijn.

  • Elke Celis

    Ludo Wouters, denkt u dat echt? Psychiaters hebben nochtans nooit beweerd alles te kennen van het menselijk brein hoor. Het enige wat de discussie duidelijk maakt, is dat bij sommige ziektebeelden sommige symptomen elkaar duidelijk overlappen, daardoor is categorisen/labelen én behandelen erg moeilijk. Onze kennis evolueerde ook door de eeuwen heen op andere vlakken zoals biologie, geneeskunde, astronomie,.. Een etiket plakken op iets geeft geen garantie dat het vanaf dan klaar en duidelijk is.

Lees meer