Getty Images/iStockphoto

Autospiegels binnenkort niet meer verplicht

Binnenkort zijn zij- en achteruitkijkspiegels niet meer verplicht in auto's, tenminste als er camera's zijn die het verkeer naast en achter de wagen tonen. 

Minister van Mobiliteit Bellot (MR) schrapt het artikel in de Weg­code dat spiegels verplicht en komt zo tegemoet aan de autoconstructeurs, schrijven Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vandaag.

Auto's zonder zijspiegels verbruiken minder en zijn ook veiliger, omdat bijvoorbeeld in steden fietsers vaak ten val komen door de spiegel van een passerende wagen. De nieuwe Wegcode wordt vanaf 2021 van kracht.

47 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Johan Kerremans

    Moet geen Head-up display hebben, zet dit direct af, stoort mij veel te veel en zet dit dan altijd af, de camera is gevoeliger aan opspattend vocht (regen) dan spiegels, dan krijg je geen goed beeld meer.

  • Jan Van Rompaey

    Daar komt grote miserie van. De elektronica in mijn auto vergist zich dagelijks . Hij zou een signaal moeten geven bij een plots opdagend obstakel. Maar vergist zich dikwijls. Wat gebeurt er met de auto's die automatisch remmen voor een obstakel? Willen ze dat ? Ik helemaal niet !

Lees meer