UNKNOWN

Baas Fedasil neemt ontslag

Isabelle Küntziger, directeur-generaal van het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers (Fedasil), geeft er de brui aan. Haar ontslag, dat vorige maand in stilte door staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard werd aanvaard en gisteren in het Staatsblad is verschenen, is het laatste hoogtepunt in de opvangcrisis die nu al twee jaar aansleept.

Küntziger werd pas begin 2008 benoemd voor een termijn van zes jaar. Dat ze nu al ontslag neemt, heeft alles te maken met de opvangcrisis voor asielzoekers waarmee Fedasil al lange tijd worstelt en die sinds vorige zomer goed uit de hand is gelopen. Door een gebrek aan opvangplaatsen moest Fedasil toen honderden asielzoekers op hotels in Brussel onderbrengen. In juli vorig jaar zei Küntziger dat ze haar medewerkers niet meer kon mobiliseren, omdat ze hen geen perspectief meer kon bieden.
         
Toen de opvangcrisis ook na de zomer niet verbeterde, bezweek Küntziger onder de druk. Sindsdien zat ze in ziekteverlof. Terugkeren zat er niet meer in. (belga/adv)

Lees meer