BELGA

Bagagesysteem Brussels Airport verloopt weer normaal: driekwart van achtergebleven bagage vandaag naar bestemming

Op Brussels Airport verloopt alles weer normaal, zo bevestigt woordvoerster Nathalie Pierard. Gisteren was er een probleem met het bagagesysteem, waardoor vluchten zonder bagage moesten vertrekken en vluchten vertraging opliepen.

Gisterochtend omstreeks 6.00 uur had een losgekomen riem van een koffer het bagagesysteem van de luchthaven beschadigd. Het herstel van het systeem nam enkele uren in beslag.

Er bleven gisteren zowat 7.000 à 8.000 stuks bagage op Zaventem staan. Die zijn ondertussen gesorteerd volgens bestemming en een deel is al nagestuurd. "De bedoeling is om zondag drie kwart van de bagage op de bestemmingen te krijgen", aldus Pierard. Het is een erg druk weekend voor de luchthaven. Vandaag worden ongeveer 89.000 passagiers verwacht.

De luchtvaartmaatschappijen bekijken ondertussen of ze de kosten gaan verhalen op de luchthaven. Bij touroperator TUI klinkt het dat er daarover in de komende dagen met de luchthaven zal samengezeten worden.

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Joke Weyts

    Vanaf 3 uur vertraging en volgens afstand, bepaald de Europeese wet dat er schadevergoedingen moeten uitbetaald worden tot 600€ per persoon. Hoog tijd dat Europa voor het niet meekrijgen van uw bagage ook verplichte schadevergoedingen oplegt, die een veelvoud zijn de vertragingsvergoedingen.

  • Joke Weyts

    Mensen die bij aankomst starten met een rondreis (bvb Kenia, India, China) zijn er in elk geval aan voor de moeite. Dat zijn perperdure reizen waar mensen soms jaren voor sparen en dan.... krijgen ze een “sorry”-voucher van 50€??? Die reizigers krijgen hun valiezen tijdens hun reis nooit meer te pakken. En mogen van geluk spreken als ze hun bagage ooit nog in België terug zien. Zelfs een schadevergoeding van 1.000€ /PP compenseert het

Lees meer