BELGAONTHESPOT

Bart De Wever neemt deel aan ramadanmaaltijd iftar: "Zeer boeiend"

Verschillende Antwerpse politici, onder wie burgemeester Bart De Wever (N-VA), hebben deelgenomen aan de interculturele iftar-avond van vzw Fedactio in het Hilton Hotel. Ze zaten met verschillende geloofsovertuigingen en culturele achtergronden samen rond de tafel om het vasten te breken. 

De iftar, de maaltijd die tijdens de ramadan gegeten wordt na zonsondergang, is traditioneel een moment om samen te eten en in dialoog te treden. Fedactio verwelkomde daarom leden van de vijf grootste wereldreligies, net als deelnemers uit de Afrikaanse en Aziatische gemeenschap en uit de Balkan. 

Ook veel Antwerpse politici tekenden present: Bart De Wever en Ludo Van Campenhout van N-VA, Philippe De Backer, Claude Marinower en Erica Caluwaerts van Open Vld, Caroline Bastiaens van CD&V, Jinnih Beels en Tom Meeus van sp.a en Wouter Van Besien van Groen. Fedactio ontving in totaal meer dan honderd deelnemers. 

Gastspreker Bart De Wever vond het boeiend dat alle ideologische gezindheden samen rond de tafel werden samengebracht. "Er wonen 177 nationaliteiten in Antwerpen en dat brengt niet alleen veel kansen en connecties met zich mee, maar ook veel uitdagingen. Er is nog altijd veel apartheid: we wonen naast elkaar en niet met elkaar. We moeten een verbinding zoeken, maar over hoe dat moet zijn we het niet eens. Dat kan voer vormen voor boeiende gesprekken", stelde de burgemeester. 

101 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Noël Abbeel

    gratis eten en drinken en terwijl een nieuw kiesvee inpalmen tegen de zin in van de echte belgen....stem VB in oct.

  • eric debanne

    Niet goed eh Bart de Wever ! Was dit nodig ? Dat zal je stemmen kosten zeker en vast ! De mijne al zeker naar Vlaams belang ! De enige partij voor het Belgisch volk

Lees meer