BELGA

Beaumont: zoon en schoondochter opnieuw opgepakt

Twee verdachten zijn opnieuw opgepakt in het dossier van de dubbele doodslag in Renlies (Beaumont, Henegouwen), waar op kerstdag in een uitgebrande wagen de lijken van twee zussen werden aangetroffen. Het gaat om de zoon en schoondochter van een van de slachtoffers. De zoon werd opgepakt in Frankrijk, nadat hij daarheen gevlucht was.

Een wandelaar ontdekte op Kerstmis een brandend voertuig aan de rand van een bos. Nadat de vlammen gedoofd waren, trof de brandweer de lichamen van de zussen Jacqueline en Danielle Wallemacq aan. De familie had hen als vermist opgegeven.

Erfenis

De zussen waren naar het huis van Danielle geweest in Sautin, waar zij met haar zoon en schoondochter woonde. Sinds een maand had Danielle echter onderdak gevonden bij haar zus Jacqueline, wegens een sluimerend conflict met haar zoon over een erfenis, en in het bijzonder over het huis. Volgens het parket van Charleroi werd al minstens één dossier geopend wegens intrafamiliaal geweld.

De onderzoekers troffen in het huis sporen van een gevecht aan, die deden vermoeden dat de zussen Wallemacq daar gedood werden. De zoon en schoondochter van Danielle werden tijdens de eerste dag van het onderzoek opgepakt, maar ook weer vrijgelaten. Ze hadden toen een alibi, omdat ze Kerstmis doorgebracht zouden hebben bij naasten. Onderzoek zou nu uitgewezen hebben dat dat niet klopt.

Donderdag werd door de onderzoeksrechter een Europees aanhoudingsmandaat uitgevaardigd tegen de zoon, die gevlucht was naar Frankrijk en daar opgepakt is. Ook zijn partner is opgepakt. Zij zal donderdagavond nog voor de onderzoeksrechter verschijnen, voor de zoon zal dat vrijdagochtend het geval zijn, zo bevestigt het parket van Charleroi een bericht van Sudpresse.

Lees meer