2
Wannes Nimmegeers

Bedank je afvalophaler met een strik rond je vuilniszak en bezorg ons jouw foto

Tijdens de vierde Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter roept Interafval, de koepelorganisatie voor alle afvalintercommunales, op tot meer respect voor de mensen die dag in dag uit, door weer en wind, Vlaanderen proper houden. Zij worden immers vaak niet zo netjes behandeld: bijna negen op de tien afvalophalers en recyclageparkwachters kregen het afgelopen jaar te maken met verbale of fysieke agressie. Met een strik rond je vuilzak toon je deze week je appreciatie.

Ter gelegenheid van de Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter gingen drie afvalophalers vandaag langs in een kleuterklasje, waar de kinderen vragen mochten stellen en eerlijke antwoorden kregen. Radio 2 zond dan weer uit vanuit vijf verschillende recyclageparken in Vlaanderen. 

Deze week is dan ook de uitgelezen gelegenheid om je vuilnisophaler te bedanken voor het harde werk dat hij het hele jaar door, in alle weersomstandigheden, levert. Dat doe je met mooie strik rond je vuilniszak.

Cartoonist Kamagurka maakte voor de gelegenheid ook twee tekeningen die kinderen kunnen inkleuren en afgeven aan de ophaalploeg of de parkwachters. De tekeningen kan je hier downloaden. Post je creatie op sociale media met de hashtag #houhetnet. 

Doe jij mee aan de actie? Wij zijn benieuwd naar het resultaat! Bezorg ons ook zeker foto’s of een video van jouw unieke creatie via redactie@hln.be. De beste inzendingen krijgen een plaatsje op onze website.

2 Tekening Kamagurka
Kamagurka Tekening Kamagurka

22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Lesley Huyens

    Ik heb vandaag een leuk briefje op onze vuilbak gelegd met een doosje lekkere koeken er bij. Was fijn om te zien hoe de vuilnisman met een glimlach het briefje las

  • abdel sawarwaha

    Ze worden ervoor betaald, ik betaal jaarlijks voor mijn afval.. dus wat maakt hun anders dan een kassière, buschauffeur, machinist, etc etc? Gewoon normaal doen met jullie strikjes

Lees meer