Bejaarde krijgt twee jaar cel voor aanrandingen kleindochters

Een 82-jarige man uit Hasselt vliegt voor twee jaar achter de tralies. Het hof van beroep in Antwerpen vond het bewezen dat hij de kleindochter en de achterkleindochter van zijn levensgezellin aanrandde. Voor de verkrachting van de achterkleindochter werd hij wel vrijgesproken bij gebrek aan bewijzen. In eerste aanleg kreeg hij daarvoor vier jaar effectief.

Opdringerig
De ouders van de achterkleindochter dienden in februari 2004 een klacht in. Het meisje, dat toen 12 jaar was, verklaarde dat ze jarenlang seksueel misbruikt werd door de beklaagde. Een 22-jarige kleindochter vertelde daarop dat ze een tongzoen van hem gekregen had toen ze 11 of 12 jaar was. Ook andere vrouwelijke familieleden van de man verklaarden dat hij zich opdringerig gedroeg.

Verkrachting onbewezen
Het hof vond de aanranding van de eerbaarheid van de twee meisjes bewezen. Voor de jarenlange verkrachting van de achterkleindochter vond het hof onvoldoende bewijzen en diende de beklaagde dan ook te worden vrijgesproken. De man moet haar ouders een schadevergoeding van 2.500 euro betalen. Het slachtoffer zelf heeft recht op een voorlopige schadevergoeding van eveneens 2.500 euro.

De beklaagde kreeg ook nog een boete van 500 euro opgelegd, omdat er tijdens een huiszoeking een alarmpistool werd aangetroffen waarvoor hij geen vergunning had. (belga/sd)

Lees meer