In deze woning, waar vroeger café 'In De Kroon' huisde, woonden beide zussen Boeckx. Ze lieten deze week beiden het leven.
Vanderveken In deze woning, waar vroeger café 'In De Kroon' huisde, woonden beide zussen Boeckx. Ze lieten deze week beiden het leven.

Bejaarde vrouw die dagenlang niemand kan verwittigen dat haar zus overleden is, nu ook gestorven

De ene zus kon niet zonder de andere. Nadat Maria Boeckx (81) donderdag levenloos werd aangetroffen in de gang van haar woning in Olen terwijl haar oudere zus boven in bed lag en niet in staat om een ziekenwagen te verwittigen, is ook 'Jenneke' (84) overleden.

De postbode merkte donderdag op dat de brievenbus al enkele dagen niet leeggemaakt was. De twee zussen waren normaal altijd thuis en gingen meermaals per dag in de brievenbus kijken. Ook hun wagen stond nog gewoon op de oprit. In de ziekenhuizen in de buurt bleek niemand van de zussen opgenomen en dus ging de wijkagent langs. Die vond het levenloze lichaam van Maria (81). De vrouw lag vermoedelijk al enkele dagen dood in de gang. Haar zus 'Jenneke' lag boven in bed met tekenen van ondervoeding en had al die tijd niemand kunnen verwittigen. Gisteren overleed ook zij in het ziekenhuis van Herentals, nochtans was haar toestand stabiel. Bij geen van beiden is er sprake van kwaad opzet.

De zussen woonden al hun hele leven in Olen en waren graag gezien in het dorp. Maria werkte jarenlang als kleuteronderwijzeres. De oudste zus baatte het café 'In De Kroon' uit. In 2002 sloot ze het café voorgoed, maar de zussen bleven wel in het pand wonen. De twee zijn elkaar al die tijd trouw gebleven en weken niet van elkaars zijde. Ze worden dan ook samen begraven, volgende week donderdag in Olen.

12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Stephanie Rotthier

    Ik ben een van de postbodes die daar vaak brieven in de bus ging steken. Dit pakt mij wel. Ze waren altijd even vriendelijk en inderdaad als je de ene zus zag was de andere niet ver weg. Dagelijks kwam ik de dames tegen en iedere keer met een lach op hun gezicht. Hier word ik even stil van. ! Rust samen zacht.

  • Cindy Gryson

    Niet elke bejaarde wenst extra hulp. Zeker niet als een van de 2 nog goed te been is e goed van verstand. Zo'n alarmsysteem is inderdaad een goed hulpmiddel, maar de mensen moeten deze ook willen en je kunt niemand hiertoe verplichten, je kunt het wel enkele keren aanhalen. Als thuisverpleging maak je het ook mee

Lees meer