N-VA-voorzitter Bart De Wever (l.) en CD&V-voorzitter Wouter Beke (r.).
Photo News/Belga N-VA-voorzitter Bart De Wever (l.) en CD&V-voorzitter Wouter Beke (r.).

Beke haalt uit naar "echt degoutante uitspraak" van De Wever: “Klasse, je hebt het of je hebt het niet”

CD&V-partijvoorzitter Wouter Beke haalt op Twitter zwaar uit naar de “echt degoutante" uitspraken van zijn N-VA-collega Bart De Wever over het Europees lijsttrekkerschap van vicepremier Kris Peeters. "Klasse, je hebt het of je hebt het niet", oordeelt Beke.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De CD&V-voorzitter verwijst naar het optreden van Bart De Wever in het VTM-programma 'Alloo Bij'. Dat Kris Peeters nu de Europese lijst trekt, is volgens De Wever "een droevig einde als vicepremier". "De Romeinen zouden gezegd hebben: 'Ga naar huis, laat uw bad vollopen en zet uw aderen open want u bent niet meer nodig. En nu word je naar het Europees Parlement gestuurd’.”

Wouter Beke reageert erg scherp op de uitspraak. "Klasse, je hebt het of je hebt het niet. Een echt degoutante uitspraak van mijn collega. Politiek debat mag hard en stevig zijn, maar vraagt een minimum aan respect. De bodem lijkt nu helemaal weggeslagen", vindt Beke op Twitter.


Minister van Justitie Koen Geens retweette de sneer van Beke en voegde nog toe; “When they go low, we go high”, verwijzend naar een uitspraak van de voormalige First Lady Michelle Obama.

40 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Baeyens

    ‘Klasse’ heeft Beke anders wel genoeg om met goed-nieuws en gutmensh verhaaltjes de burgers naar de mond te prediken, volgens de richtlijnen van de trado-partij.

  • Urbain Schuermans

    een klein landje maar oh zo hypocriet

Lees meer