De vluchtauto werd volledig uitgebrand teruggevonden.
Politie Luxemburg De vluchtauto werd volledig uitgebrand teruggevonden.

Belg stapt Luxemburgse bank buiten met 1,3 miljoen euro, maar wordt hardhandig beroofd

De politie van het Groothertogdom Luxemburg is op zoek naar de daders van een gewelddadige overval. Een Belg, die vorige week 1,3 miljoen euro aan cash geld ging ophalen in Luxemburg Stad, werd met een honkbalknuppel in elkaar geslagen en beroofd. De vluchtauto werd later uitgebrand teruggevonden. Er wordt gezocht naar een Belgisch spoor, dat bericht de lokale krant 'Tageblatt'.

De 49-jarige man trok vorige donderdag naar de Banque Internationale à Luxembourg, een bankfiliaal gelegen in de Escher Straße in Luxemburg Stad, om er (een deel van) zijn fortuin op te halen. De 1,3 miljoen euro stak hij in een koffer.

Toen de man rond 13.30 uur het bankfiliaal verliet, werd hij echter omsingeld door een groep mannen. De kerels, gemaskerd, sloegen hem meerdere malen met een honkbalknuppel en gristen de koffer uit zijn handen.

Het trio vluchtte weg met een grijze Audi A3 met geblindeerde ruiten. Het voertuig werd amper een uur later, nabij een parking tussen Strassen en Bridel, volledig uitgebrand teruggevonden. Een klopjacht leverde niets op, de politie van Luxemburg tast nog steeds in het duister over de mogelijke verdachten.

Ze hebben dan ook een opsporingsbericht verspreid en zijn in de eerste plaats op zoek naar meer informatie over de auto die bij de overval gebruikt werd. Het voertuig stond ingeschreven in Luxemburg en had volgende nummerplaat: SE4043. Het opsporingsbericht kan u hier bekijken.

Afpersing?
De zaak roept alvast veel vragen op, aldus nog de regionale krant. Hoe wisten de daders immers dat de man die dag een miljoenensom in Luxemburg zou afhalen? Mogelijk werd hij afgeperst, oppert het 'Tageblatt'. Vooral de grote som wekt de argwaan van de speurders, die intussen al contact opgenomen hebben met de Belgische autoriteiten.

Lees meer