Belga

Belgen die geld inzamelden om Syriëstrijdsters uit kampen te bevrijden aangehouden

De twee Belgen die dinsdag in Brussel en Luik zijn opgepakt omdat ze geld ingezameld zouden hebben om vrouwen te bevrijden die in Syrië in gevangenenkampen voor jihadisten zitten, zijn door de onderzoeksrechter in Luik onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Dat meldt het federaal parket. De twee zijn in verdenking gesteld van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. 

Geld

Bij huiszoekingen in de woningen van beide verdachten is iets meer dan 8.000 euro aangetroffen. Dat geld moest waarschijnlijk gebruikt worden om in Syrië bewakers om te kopen, zodat een aantal westerse vrouwen uit gevangenenkampen zou kunnen ontsnappen. Om welke vrouwen het precies gaat, of welke nationaliteit ze hebben, is nog niet duidelijk.


Het onderzoek wordt gevoerd in samenwerking met de Franse overheden. In Frankrijk zijn in hetzelfde onderzoek ook al zeven personen aangehouden.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christine Laevers

    IS is nooit verslagen geweest, alleen het kalifaat. Laten we dat in gedachten houden.

  • Michel Van Limbergen

    Uitwijzen en Belgische nationalityeit afnemen!

Lees meer