Belgen maken langste éclair ooit, maar vergeten één redelijk cruciale stap

Tussen de 20 en 25 banketbakkers zijn er zondagochtend in het Luikse Verviers aan te pas gekomen om vanaf 10 uur de langste met chocolade gevulde éclair ter wereld te fabriceren. In drie uur tijd werd een nieuw wereldrecord neergezet. De éclair meet precies 676,614 meter. Een deurwaarder verklaarde de recordpoging geldig, maar de initiatiefnemers in Verviers hadden geen aanvraag tot erkenning gedaan bij het Guinness Book of World Records.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Meester-chocolatier Jean-Philippe Darcis was tevreden over wat zijn brigade in een recordtijd heeft klaargemaakt. Er waren overigens tussen de 3.000 en 3.500 toeschouwers opgedaagd om de recordpoging bij te wonen.

Voor de recordpoging werd 750 kilo grondstoffen gebruikt, waaronder 70 kilo boter, 2.000 eieren, 50 kilo meel en 300 liter water. De grondstoffen hadden een waarde van 1.500 euro en werden door sponsors bekostigd. De éclair wordt in een 6.000-tal stukken gesneden en verkocht voor een goed doel.

Momenteel is het record van 503 meter nog in handen van een banketbakker uit Wallis, Zwitserland. Maar de Luikse chocolatier wil over twee jaar een nieuwe poging ondernemen. Hij mikt dan op een éclair van zomaar even 1.000 meter. Maar dan moet de aanvraag voor erkenning door het Guinness Book of World Records wel gebeuren, vindt de meester-chocolatier.

Lees meer