Een bijzonder gelukkige verdwaalpaal in Oostende.
Benny Proot Een bijzonder gelukkige verdwaalpaal in Oostende.

Belgen op zes landen na de gelukkigste inwoners van de EU

De Belgen zijn op zes landen na de gelukkigste inwoners van de Europese Unie. Dat blijkt uit een studie van Eurostat, het statistisch bureau van de EU. Gemiddeld gaf de Belg zichzelf in 2018 een score van 7,6 op 10 op de vraag "In welke mate bent u algemeen gezien tevreden met het leven dat u momenteel leidt?". De gemiddelde score in de EU is 7,3.

De inwoners van Finland waren het meest tevreden over hun leven, met een gemiddelde score van 8,1 op 10. Dan volgen Oostenrijk (8) en Denemarken, Polen en Zweden (telkens met 7,8). Dan volgt Nederland, net voor België.

Bulgaren minst gelukkig

Onderaan de lijst gaven de Bulgaren de laagste score (5,4), gevolgd door Kroatië (6,3), Griekenland, Litouwen en Hongarije (met 6,4) en Letland en Portugal (met 6,7).

De gemiddelde score in de EU is 7,3 in 2018. Daarmee ligt dat gemiddelde iets hoger dan bij de vorige studie over 2013, toen dat nog op 7 lag. De Belgische score bleef ongewijzigd tegenover 2013. 

Financiële situatie

De Belgen zijn ook overwegend tevreden met hun financiële situatie in 2018, met een gemiddelde score van 7 op 10. Dat is een erg lichte verbetering tegenover 2013, toen dat een score van 6,9 was. Het gemiddelde in de EU ligt op 6,5, een stijging tegenover 2013 toen dat nog 6 op 10 was.

De inwoners van Denemarken, Finland en Zweden waren in 2018 het meest tevreden over hun financiële situatie met een score van 7,6, gevolgd door Nederland (7,4), Oostenrijk (7,3), België, Luxemburg (6,9), Duitsland en Malta (telkens 6,8). Achteraan het peloton bevinden zich de Hongaren, met 5,5 op 10. 

Relaties

Wat betreft de tevredenheid over hun persoonlijke relaties, behaalt België het gemiddelde in de EU, met een score van 7,8 op 10.

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Lucien Mertens

    Tja, wij zijn dan ook gek op torenhoge belastingen, elektriciteit en andere noodzakelijke voorzienigheidsprijzen en vooral ook trots op onze ruziemakende grabbelende politici nietwaar...héél gelukkig dus. Pffff.

  • ISABEL FRANCOIS

    Jaja daarom dat we hier zo hoog scoren met de zelfmoorden!Geloven die dat nu echt?Of beter..geloven die nu echt dat wij dat geloven?Ik kan in elk geval niet wachten om het hier af te bollen,voorgoed!

Lees meer