2 Mensen met mondkapjes op in Brussel.
AFP Mensen met mondkapjes op in Brussel.

Exclusief voor abonnees

België niet langer het kneusje: in bijna heel Europa stijgt aantal besmettingen fors

Met dagelijks ruim 60 nieuwe infecties per 100.000 inwoners staan we momenteel in de Europese top 3 wat het aantal besmettingen betreft, na testkampioen Luxemburg en - opnieuw - Spanje. Maar ook elders in Europa lijkt de opmars van het virus niet te stoppen. Zowat alle toeristische landen handhaven hun maatregelen, of scherpen ze nog aan. Alleen Italië, waar het in Europa allemaal begon, kan het zich veroorloven de teugels (lichtjes) te vieren. Een overzicht land per land.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

35 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Leo Kaya

    België is helemaal geen kneusje. Dat is zo gecreëerd door de media. Besmettingen moet je per regio bekijken, niet per land. Voorbeeld: Wuhan is een regio van China. Door de besmettingen van Wuhan over heel China uit te smeren, krijg je een zeer laag aantal per 100.000 inwoners. België is zeer klein en dichtbevolkt. We hebben niet meer inwoners dan een grote stad zoals Parijs op zich.

  • Chris Devlaeminck

    België is nog steeds een kneusje met hopen steeds veranderende regeltjes. Dit verandert niet omdat er kneusjes bijkomen. Maar ik zou Zweden geen kneusje noemen. Wel dapper. Respect voor Zweden.

Lees meer