Van alle patiënten met symptomen belandt 20% in het ziekenhuis, 5% is er zo erg aan toe dat ze moeten worden overgebracht naar intensieve zorg.
iStock Van alle patiënten met symptomen belandt 20% in het ziekenhuis, 5% is er zo erg aan toe dat ze moeten worden overgebracht naar intensieve zorg.

Exclusief voor abonnees

België telt 1.900 intensive care-bedden, en als we de corona-uitbraak niet kunnen afzwakken, hebben we er 50.000 nodig

België telt 1.900 intensive care-bedden en alle ziekenhuizen bereiden zich voor op de opvang van coronapatiënten. “Maar als we de piek van de uitbraak niet kunnen afvlakken, hebben we misschien wel 50.000 bedden nodig op de dienst intensieve zorg.”

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Soske Vermeulen

    De capaciteit in België is in vergelijking met andere landen zeer hoog. Chapeau voor onze zorgsector. En dat is allemaal de "schuld" van de socialisten (sic).

  • Nols GERRY

    Enkele dagen later, oo 15 maart zijn er al 35 mensen op intensive care, binnen 1 week 350...binnen 2 weken 1000..dit wordt een Armagedon

Lees meer