Anouar Haddouchi
RV Anouar Haddouchi

Belgische ‘beul van Raqqa’ zou meer dan 100 executies hebben uitgevoerd: IS’er opgepakt in Syrië

Belgisch Syriëstrijder Anouar Haddouchi, ook bekend als ‘de beul van Raqqa,’ is opgepakt in Syrië. De 35-jarige IS’er uit Brussel is betrokken bij de financiering van de aanslagen in Brussel en Parijs, schrijft De Morgen.  

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Zo ontving Mohamed Abrini, op 22 maart ‘de man met het hoedje’ in Zaventem, 3.500 euro afkomstig van de bankrekening van Haddouchi. Het federaal parket voert al geruime tijd onderzoek naar zijn betrokkenheid bij de terreurcel van 22 maart.

Als ‘de beul van Raqqa’ zou Haddouchi - bijnaam Abou Souleymen al Belgiki - op het centrale marktplein in Raqqa meer dan 100 onthoofdingen hebben uitgevoerd. Zelf lacht hij dat weg. Haddouchi zit in een gevangenis van de Syrische Democratische Strijdkrachten. Samen met zijn echtgenote Julie Maes (32) werd hij door de Koerdische troepen opgepakt na de slag om het laatste IS-bolwerk Baghouz.

Het is nog onduidelijk waar hij berecht wordt: in Syrië, hier of in Frankrijk? In Irak riskeert hij de doodstraf, zoals Bilal Al Marchohi en Karam El Harchaou. 

240 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ETIENNE BOECKX

    Laat die kerel eens bewijzen dat hij Belg zou zijn. Want toen zij vertrokken en het kalifaat hebben opgericht hebben zij ook hun identiteitskaart verbrand.

  • michel mans

    Hij komt terug naar belgie, 2de kans

Lees meer