Théo Hayez (18) uit Brussel is al een week vermist in Australië.
Facebook Théo Hayez (18) uit Brussel is al een week vermist in Australië.

Belgische toerist (18) vermist in Australië: “Al week niets meer van Théo gehoord”

Er is een Belgische rugzaktoerist vermist in Australië. Théo Hayez (18) uit Brussel is al een half jaar alleen op rondreis in het land en zou midden deze maand weer naar huis komen. Maar volgens zijn nichtje liet hij al een week niets meer van zich horen. Dat meldt ze zelf op Facebook. De Australische politie heeft intussen een opsporingsbericht verspreid.

“Théo is afgelopen vrijdag (31 mei) voor het laatst gezien in de Cheeky Monkey-bar in Byron Bay (aan de Australische oostkust, niet ver van Brisbane, red.) en zou op weg moeten zijn naar Melbourne voor zijn terugreis naar België”, schrijft Lisa Hayez. “Hij verbleef in een Wake Up Backpacker-hostel. Als iemand iets gezien heeft, laat het dan alsjeblieft weten. Deel deze post zo veel mogelijk.”

Alarm

Het was personeel van het hostel dat gisteren alarm sloeg, toen Hayez maar niet uitcheckte. Volgens de Australische nieuwssite ABC News zou de jongen – die sinds eind vorig jaar in Australië was – in de vroege uren van 1 juni nog actief geweest zijn op WhatsApp, maar bleef het daarna stil. “We hebben met familie gesproken en hij is normaal gezien erg punctueel in het beantwoorden van berichten via sociale media”, aldus hoofdinspecteur Matt Kehoe van de politie van Byron Bay. “We hebben sinds 1 juni niets meer gehoord en dat baart zowel ons als de familie zorgen.”


Een vriend van de familie zegt dat hij Théo twee weken geleden nog zag. Ze hadden het daarbij over zijn plannen om van Byron Bay naar Melbourne te reizen en zijn terugvlucht naar huis. Volgens Michael Dorkham zou hij zijn plannen niet zomaar gewijzigd hebben. “Hij vertelde me dat alles wat hij deed, vooraf gepland moest worden. Hij zou zeker niet zomaar verdwijnen. Dat ook al zijn spullen nog in het hostel liggen, is een extra reden tot bezorgdheid.” (lees hieronder verder)

De politie van Byron Bay verspreidde intussen een opsporingsbericht. Daarin maakt ze duidelijk dat het om een onrustwekkende verdwijning gaat. “Théo werd op 31 mei laatst gezien toen hij rond 23 uur een nachtclub verliet. Hij droeg een groenachtige pet met vermoedelijk een logo van Puma erop, een zwarte trui met een kap, een beige broek en zwarte schoenen.”

Bankrekeningen

De jongen wordt verder beschreven als 1,80 meter groot en slank. Hij heeft blond haar, blauwe ogen en mogelijk een korte snor en baard.

Volgens de politie worden camerabeelden uit de buurt bekeken en sociale media en bankrekeningen van de jongeman in de gaten gehouden. Er is ook regelmatig contact met het Belgisch consulaat en de familie.

Tweed-Byron Police District

Byron Bay Police have concerns for an 18 year old Belgium national by the name of Theo HAYEZ, who has been reported missing to police. He was last seen at 11pm on the 31 May leaving a night club in...

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marianne Mondiale

    Mogelijk is de batterij van zijn gsm plat geraakt en was hij in de donkerte de weg kwijt. Doordat hij geen gps gegevens meer kon zien. Ik hoop uit heel mijn hart dat de jonge man ongedeerd is. Ik wens familie en vrienden veel geluk bij de zoektocht nooit opgeven.

  • Gerits Hilde

    18 jaar of 25 jaar er verdwijnen zoveel backpackers in het buitenland. Ik zou het als ouder nooit toelaten. Hopelijk loopt het goed af en vinden ze hem snel terug! Sterkte aan de familie.

Lees meer