12
Getty Images/iStockphoto

Ben Weyts lanceert online platform voor asieldieren: “Niemand heeft nog excuus om meteen naar de dierenhandel te lopen”

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) lanceert een campagne die Vlamingen naar het dierenasiel moet lokken. Onder de slogan "De perfecte klik" promoot de campagne de website www.adopteereendier.be, die informatie geeft over steeds meer dieren die in steeds meer asielen worden aangeboden voor adoptie. 

"Iedereen die op zoek is naar een huisdier zou eerst moeten kijken welke dieren er in het asiel wachten op een warme thuis. Niemand heeft nog een excuus om meteen naar de dierenhandel te lopen", aldus minister Weyts in een persbericht. 

In de 120 erkende dierenasielen in Vlaanderen wachten duizenden dieren op een nieuwe thuis. Tot nu toe had niet elk asiel een eigen website met een overzicht van dieren. De asielen die wél een website hadden, gebruikten allemaal een eigen systeem. 

Handig overzicht

Minister Weyts investeerde 30.000 euro in een online platform waar alle asielen informatie over hun dieren kunnen invoegen. Zo ontstaat er op de website www.adopteereendier.be één handig overzicht, waar alle geïnteresseerden in kunnen grasduinen. Je vindt er alle gegevens over de dieren die momenteel in een asiel verblijven, netjes geordend per provincie, soort, ras, leeftijd, enzovoort.

Hieronder enkele dieren die je kan terugvinden op de website. Klik op hun naam voor meer informatie.

Mopke

12 Mopke.
www.adopteereendier.be Mopke.

Layka 

12 Layka.
www.adopteereendier.be Layka.

Pam

12 Pam.
www.adopteereendier.be Pam.

Lilly

12 Lilly.
www.adopteereendier.be Lilly.

Yoda

12 Yoda.
www.adopteereendier.be Yoda.

Alastor en El Gato

12 Alastor en El Gato.
www.adopteereendier.be Alastor en El Gato.

Smos

12 Smos.
www.adopteereendier.be Smos.

Sassy

12 Sassy.
www.adopteereendier.be Sassy.

Ghana

12 Ghana.
www.adopteereendier.be Ghana.

Yum Yum en Démbélé

12 Yum Yum en Démbélé.
www.adopteereendier.be Yum Yum en Démbélé.

Chanel

12 Chanel.
www.adopteereendier.be Chanel.

Weyts lanceerde vandaag in de STACA-stelplaats van De Lijn in Kortenberg de campagne om de website bekend te maken bij het publiek. In een eerste golf komen er affiches van 10 vierkante meter op bussen van De Lijn. Later komen de affiches ook op de trams in Antwerpen en Gent. Er zullen ook raamstickers op de voertuigen van De Lijn verschijnen. Eerder waren er al advertenties in onder andere Dag Allemaal, Metro, Story en Libelle. 

De campagne informeert de Vlamingen ook over de vele voordelen van een asieldier. Zo zijn katten uit het asiel altijd al gesteriliseerd, zodat je als baasje die kost kan uitsparen.

41 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wintein Tom

    Leg die kwekers meer aan banden, je wilt niet weten in welke omstandigheden die pups gekweekt worden, daarna worden ze ingevoerd vanuit oost europa en hier bij ons aan de man gebracht voor grof geld, familiale kwekerijen, laat me niet lachen.. vraag eens of je de ouders van de pup mag zien ter plekke, dan weet je al genoeg...

  • Siegrid Dero

    Aan Erik Snarevils liever een pup dan een verwaarloost dier dus. Enig idee in dat verstandje van jou hoeveel pups er verwaarloost zijn? Ze komen met hele bestelbusjes verwaarloost binnen.

Lees meer